1 görüntülenme
Kompozisyon Dünyası kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

MERHABALAR,

ADALET

         Adalet insanların hayatının ve güvenlerinin temel  taşıdır.  Adalete olan inanç insanları sokaklarda daha özgürce gezebilmelerine ve dünyada daha rahat yaşayabilmelerine olanak tanımaktadır.

         Adalet hedefi ile güçlünün karşısında zayıfı, suçlunun zorbalığı karşısında masumların kendilerini korumalarına olanak sağladığı için daima değerlidir. Bu değerli olma durumu aynı zaman da devletin bütünlüğü için gerekli bir durumdur.

         Devlet kendi iç yapısında gerek halk ile sorunlarını çözmede gerekse kurumlar arası sorunlarda adalet sistemine güvenerek çözüm geliştirirse halk ile bağları daima güçlenir. Kurumlar arası bağ daima güçlü kalır.

         Halk adalet aradığında buna ulaşacağına inancı olduğu müddetçe devletine güvenir. Onun yanında durmak için çabalar. Gerektiğinde savunmak için canını verir yeterki devlet kendisine karşı adaletli davransın ve onun haklarını korumayı garanti altın alsın.

         Devletin ayakta kalması halkın devlete olan güveni ile ortaya çıkar. Bunu çeşitli şekillerde sağlayan devlet en başa adaletli devlet düşüncesini ön plana çıkarırsa devamlılığını sürdürebilir.

 

Başarıl dilerim.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...