1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

DOSTLUK  ANLAYIŞI

        İnsanlar kendilerini mükemmel görme eğiliminde bir yapıya sahiptir. Bu algılayıştan dolayı diğer insanları değerlendirmektedir. Onlardan mükemmel olmalarını beklemektedir.

        İnsanları değerlendirirken kendimiz gibi mükemmel olmasını beklememiz çok yanıltıcı sonuçlar doğurmaktadır. Çünkü kendimizi değerlendirme merkezine almamız nesnel değerlendirmekten uzaklaşmamıza neden olmaktadır.

        Arkadaşlarımızı veya dostlarımız bizim değer yargılarına göre seçmeye başladığımız zaman yanılmaya başlarız. Çünkü kendi değer yargılarımızı mükemmel değerler olarak görürüz.  Bu mükemmellik algılayışına uymayan arkadaşlarımıza karşı şüphe ile karşılaşırız. Bu durumda küçük hatalarından dolayı  onları küçümser onlara karşı olumsuz duygular geliştirir.

        Olumsuz duygular ile yaklaştığımızda dostlarımıza karşı kötü davranışlar geliştiririz. Bu kötü davranışlarımız ise onlarla ilişkilerimizi bozar. Dostluğumuz bozulmaya gider.

        Kendi mükemmellik algılayışı içinde olsak dahi  insanların küçük kusurlarını affedebilme, görmemezlikten gelebilmeyi başarabilmeliyiz. Çünkü insanlar hata yapan bir canlı türüdür. Hata yapacağını bildiğimiz insanlara karşı mükemmellik bekleyişi onlara karşı haksızlık olmaktadır.

        Arkadaşlarımıza karşı kusursuzluk beklentisi içinde olmak sadece onlardan uzaklaşmamıza neden olur. Bu durumda ise ilişkilerimiz bozulur yavaş yavaş yalnızlaşmaya başlarız.

        Kendimiz kadar diğer insanların da hatalı davranışları olacağını kabul etmek gereklidir. Bu bakış açısı bizim dostlarımı ile iletişimlerimizi güçlendirir.

 

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...