1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

BİRLİKTE YARDIM ETMEK

                Arkadaşlarımdan duyduğum bir yardım etme olayını aktarmak istiyorum.

                Bayramlar genel  anlamda bizim ve toplumumuzun heyecanla beklediği olaylardır.  Bu bayramlarda insanlar genelde birbirlerini ziyaret eder, hal hatır sorar birlikte olmanın keyfini çıkarır. Bu dönem içinde herkesin aynı şekilde yaşamasını ister.

                Herkesin zorluklardan kurtulmasını isteyen insanların zaman zaman kendi aralarında toplanarak birilerine yardım ettiğini duymuştum. Bunun nasıl olduğunu araştırdım. Bu olay daha çok Kurban bayramlarında gerçekleşmekteymiş.  Birkaç arkadaşın bir araya geldiğini, ortaya bir miktar para koyarak belli bir miktar topladıklarını öğrendim.  Bu miktar daha çok bir kurban parası miktarı oluyor.

Daha sonra zor durumda olan bir işsiz insanı veya fakir birilerinin tespit ediyorlar. Toplanan para bir kişi tarafından kontrol edilerek bu kişinin bakkal borçları, onbeş  günlük erzakları, çocuk varsa çocuklara giysiler alınması şeklinde paylaştırılarak yardım yapılıyor. Bir miktar para da aileye teslim edilerek en azından belli bir süre ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanmaktadır.

Yardım edilen kişinin elinden bir iş geliyorsa bu konuda yardım ediliyor. İş bulunuyor ve işe yerleştirilmeye çalışılıyor.

Kişiler için küçük bir yardım başkalarının hayatını değiştiren bir dokunuşa dönüşebiliyor.

 

İyi niyetli insanların iyi niyetli insanlara ulaşması dileklerimle

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...