1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

KUMAR

        Bağımlılık yapan davranışların hepsi öğrenilen davranışlardır. Bu davranışların öğrenilmesinde temel olan iki durum vardır. Birinci durum örnek olan anne ve babanın davranışları diğeri ise merak duygusudur.

        Ailede kumar oyunlarına ilgi duyan bir babanın varlığı çocuk için olumsuz örnek olabilmektedir. Arada bir kazanıyor olması babanın bu oyunlara daha çok yoğunlaşmasına neden olacaktır. Babanın zaman zaman kazanmalarındaki mutluluk tavırları çocuk için çekici gelmeye başlayacaktır . Kumara ilgi duymaya başlayacaktır. Merak duygusu da devreye girmiş olacaktır.

        Örnek alınan ebeveynlerden sonra arkadaşlar arasında küçük küçük iddialaşmalar kumarın temelini daha da sağlamlaştırmaya başlayacaktır. İlerleyen süreçlerde kumardan para kazandığını söyleyen insanlara  veya haberlere rastladıkça daha çok merak oluşacaktır. Kendisininde kazanacağını düşünerek ufak ufak kumar oynamaya başlayacaktır.

        Küçük küçük oynanan her oyun zamanla alışkanlığa dönüşecektir. Günlük oyunlar derken kişinin maddi zararı artmaya başlar. Kazancının büyük bir kısmını kumara yatırarak ailesine karşı olan sorumluluklarından da uzaklaşmaya başlar. Zamanla aile yapısı bozulur ve boşanmalara kadar varan süreçler gelişir. Bütün bu yaşantıların içinde en çok çocuklar zarar görür kimse fark etmez.

        Kumar alışkanlığı yavaş gelişir ama zararını bütün aile çeker.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...