1 görüntülenme
(38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

TOPLUMUN TEMEL TAŞI AİLE

 

                Aile dünya yüzeyinde ilk çağlardan itibaren var olan bir yapıdır. Bu yapı gerek insanlar gerek hayvanlar gerekse de bitkilerin dahil olduğu bir yapıdır.

                Gruplar halinde yaşayan bitkiler kendi aralarından bir aile oluşturur. Heyelan ve yok olmaya karşı birlikte direnirler. Hayvanlar kendi ailelerini kurar ve onlarla birlikte yaşar. Bütün aile birlikte yaşayarak güvenli yolculuklar yapar.

                Aile kavramını kavramlaştıran canlı insandır. Aile olarak ortaya çıkan grupların bütünlüğünü keşfetmiş ve buna aile demiştir. Ailenin üyelerine güvenli yaşama alanı oluşturur. Aile içinde bulunan kişiler yiyecek, barınma ve güvenlik isteklerine ulaşır. Bu durumdaki bireyler aile içinde kendilerine düşen görevleri yerine getirerek ailenin devamlılığını sağlar.

                Büyük resme batığımız zaman devletlerin ailelerden oluştuğunu görürüz. Her aile kendi güvenliğini, yaşamasını sağlamak için diğer ailelerle birlikte hareket etmektedir. Birlikte hareket etme daha güçlü saldırılara karşı ailelerin direncini arttırır.

                Devletin bu aileler arasındaki birlikteliği organize etmek ve yönlendirmek gibi bir görevi vardır. Bu yönetimi yaptığı müddetçe aileler devletle birlikte yaşar ve birlikte varlığını devam ettirir.

                Aile bir devletin bir toplumun temel taşını oluşturur.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...