1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

EDEBİYAT HAKKINDA

                Edebiyat yapı itibari ile estetiği ve dili birleştirmiş bir sanat dalıdır. Bu birliktelikten dolayı hepimiz şiirleri sever, romanlarda aşık olur hikayelerde coşarız.

                Edebiyatın etkili olabilmesi için dilin etkili şekilde kullanılması gerekir. Dilin etkili şekilde kullanımı sırasında anlatım yolları ve yöntemleri ne ihtiyaç duyulur. Bunu edebiyatın estetik tarafı deriz.

                Edebiyatta bilgi aktarımı çok fazla ön plana çıkmamaktadır. Anlatım ağırlığı daha çok duygular, düşüncelerdir. Bunların karşı tarafın ilgisini çekecek şekilde anlatılması ise edebiyatı ortaya çıkarmaktadır.  Bir duygunun anlatılması bazen bir roman olabilmektedir. Bazen bir satır yazı ile de aynı sonuca ulaşılabilmektedir. Bu iki farklılık anlatılmak istenenin ifade şekli ile alakalı olmaktadır.

                Edebiyatçının neyi  nasıl anlatılması gerektiği ile ilgili kaygıları vardır. Bazı durumlarda anlatılmak istenene odaklanılabilir.  Bunun anlatımı yine edebiyat değer sınırları içinde olabilmektedir. Bazı durumlarda  anlatılmak istenenden çok biçime önem verilebilmektedir. Bu farklılıklardan dolayı birçok edebi akım ortaya çıkmıştır. Beş hececiler,  Hümanizm,  Gerçekçilik, Klasizim gibi akımlar örnek olarak verilebilir.

                Edebiyat amaca göre kişilerin ifadelerini oluşturmasına olanak sağlayan bir değerdir.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...