1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

DİLİ DOĞRU KULLANMAK

                Biz insanların diğer insanlarla anlaşabilmesi iletişim yolu ile olmaktadır. Bu iletişim yollarından en etkili olan ise dil ile iletişimdir. Dil ile iletişim sözel ve yazılı olarak iki yolla insanlara aktarmaya yardımcı olur.

Dil doğru kullanıldığı zaman insanların hayatlarına olumlu sonuçlar katmaktadır.  Dilin yanlış kullanımı durumunda ise kişilerin hayatı olumsuz yönde değişebilmektedir.

Anlatma istediğimiz her türlü bilgiyi, düşünceyi  tam ifade edebilmenin en temel kuralı dili olabildiğince sade kullanabilmektir. Dilin sadeliği ise dil bilgisi kurallarına uyumu ile sağlanabilir. Sadeliğin diğer tamamlayıcı unsuru ise anlatım yöntemleridir. Yerinde kullanılan bir anlatım yöntemi çok fazla anlatımın önüne geçebilmektedir.  Buna en güzel örneklerden biri “ Oku baban gibi, eşşek olma” ifadesidir. Eğer virgülü “ Oku” ifadesinden sonra koyarsanız anlam değişmektedir.  Virgülü  “ gibi” ifadesinden sonra koyarsanız anlam farklılaşmaktadır.

Doğru anlatımlara odaklanılması ifade gücümüzü güçlendirir. Bizi anlaşılır kılar. Karşımızdaki kişinin bizi anlamış sorunların çözümünü kolaylaştırır. Yeni sorunların ortaya çıkmasını engeller. Kendimizi anlaşılmış hissetmek kendimize güvenimizi arttırır.

Doğru dil kullanımı iletişimin en güçlü şekilde yapılmasını sağlar.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...