1 görüntülenme
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

DİN TOPLUM İLİŞKİSİ

                Tüm dinler toplumsal yaşantılara etki eden bir özelliğe sahiptir. Bu etkileri sayesinde gündelik yaşam kurallarının düzenlenmesini sağlamışlardır.  Bu kuralların etkisi ile değişik düşüncelere sahip insanların bir arada yaşamasına olanak sağlanmıştır.

Kuran’ı Kerimde toplumun yapması gereken kurallar bulunmaktadır. Bu kuralların uygulanması ile toplumsal refahın artması daha kolaylaşacaktır. Bu kuralları kısaca yazacak olursak;

Zekat  verilmesi  emrinin verilmiş olması: Fazla olan malın diğer yardıma ihtiyaç duyulan kişilere verilmesi

Yetimlere ve yoksullara yardım edilmesi ve iyi davranılması, toplum tarafından dışlanmalarının engellenerek topluma kazandırılmalarının sağlanması,

Hayır yapmak konusunda birbirinizle yarışın, yardımlaşma ve toplumsal dayanışmayı arttırmak hedefli emirlerdendir.

Emanetleri ehil  kişilere verin emri ile  kişilerin birbirilerine güvenmeleri, toplumsal güvenin gelişmesinin sağlanması hedeflenmektedir.

Devlet yönetiminde birbirinize danışın  emri ile devlet yönetiminde toplumsal etkilerin göz önündü bulundurulması hedeflenmiştir.

 

İslam dini toplumsal yapının korunması gerektiğinin üzerinde durarak toplumu düzenleyici kurallar oluşmasını sağlamıştır. Toplum bütünlüğü aynı zamanda dinin devam etmesini sağlayacak unsurlardandır.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...