1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

DOĞAYI KORUMA SAVAŞI

                Doğayı koruma savaşı basit düzeyde alınacak bir konu değildir. Bunun için bilinçli bireyler, bilinçli sanayiciler ve bilinçli tüketiciler oluşturulması gerekmektedir.

                Doğayı korumaya başlamak isteyen bir kişi önce kendisini  bilinçlendirmelidir. Daha sonra çevresini bilinçlendirmelidir. Bu bilincin oluşması kademeli olarak genişleyip tüm topluma yayılabilmelidir.

                Bilinçli bir birey önce kendi çevresini koruması gerektiğini bilir. Çünkü herkes kendi çevresini korumayı başarırsa korunacak sahipsiz bir alan kalmayacaktır.

                Çevremizi korumanın temel taşlarından biri doğa dostu olan bütün teknolojik veya üretilmiş malzemeleri kullanabilmesidir. Doğaya az zarar veren bir ürün doğanın kendisini korumasına destek olur.

                Gittiğimiz her yerde çöplerimizi çöp sepetlerine atabiliriz. Araba kullanmak yerine bisiklet gibi ulaşım araçlarını tercih edebiliriz. Karbon salınımı olan maddelerin neler olduğunu bilip bunların kullanımlarını en aza indirmeliyiz.

                Zararlı böceklerle mücadele edeceğiz diye zehirli maddeleri ağaçların üzerine atmamalıyız. Bu zehirli maddeler bize yararlı olan diğer canlılara zarar verebilmektedir. Bunun bilincinde olarak daha doğal yöntemlerle mücadele yöntemleri seçmeliyiz.

                Doğayı biz korursak doğa var olmaya devam edecektir.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...