1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

ÇEVRE KORUMA

                Dünyamızı kocaman büyük bir mavi gezegen olarak bilmekteyim.  Bu kocam dünyanın her yerine yeşillikler, mavilikler, beyazlıkları, dağlar, ormanlar serpilmiş gibidir. Yaşamamıza yardımcı olmaktalar.

                Dünya büyük olduğu için ona bir şey olmayacağını sandık. Sokaklara çöplerimizi korkusuzca attık. Derelerimize sanayi atıklarını gizlice çaktırmadan döktük. Boğazlarımızdan geçen tankerler sularımızı kirletmek için kötü atıklarını boşalttı.

                Yangın çıkmaz diye piknik ateşini söndürmeden gittik. Koskoca bir orman yandı.  Denizlerde balıklar çoğalıyor yok olmaz dedik. Denizin dibini tarayan ağlarla avlandık. Zarar verdik balık yumurtalarına ve şimdi tezgahlarda balık bulamıyoruz.

                Dünyaya bir şey olmaz dedik bindik otomobillere bastık gaza gittik. Her gaza bastığımızda atmosfere karbondioksiti saldık. Şimdilerde her yerde su baskınları, heyelanlar oluyor. Küresel ısınmayı tavan yaptırdık.

                Çevremize yaptığımız kötü davranışlara baktığımızda şaşırtıcı bir şey görürüz. Bu şaşırtıcı şey bütün bunları insanların yaptığıdır. Yani aslında insanlar az bir çaba ile bu sorunların önüne geçebilecek. Bunun için yapılması gereken en temel davranış insanların bilinçlendirilmesidir.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...