ANA DİLİMİZ
Türk toplumu birbiri ile iletişim kurmak için Türkçe dilini kullanmaktadır. Bu dilin sözcüklerini nerede duyarsanız duyun Türkçe olduğunu bilirsiniz.
Türkçe dilinin gelişmesi bizim göstermiş olduğumuz gelişme ile paralel gitmektedir. Kültürel ve teknik anlamda geride kalmış olduğumuz dönemlerde Türkçemizin gelişimi yavaşlamıştır. Bu yavaşlama sonucunda Türkçemiz yabancı kelimelerin istilası altında kalmıştır.
Sokaklarda tabelalardaki yabancı kelime çokluğu bunun en bariz örneğidir. Yabancı kelimelerin istilası altındaki Türkçemiz aynı zamanda ana dil olma özelliğinden yavaş yavaş uzaklaşmaya başlamış durumdadır.
Ana dil özelliğinden uzaklaşmasının temelinde dünyadaki teknolojik ve kültürel gelişimlerden geride kalmış olmamızı birinci sebep sayabiliriz. İkinci sebep olarak iletişim teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte kültürel bunalımın çoğalmasını sayabiliriz.
Türkçemizin tekrar kendine gelebilmesi için gençliğin teknolojik olarak gelişime ayak uydurması gerekmektedir. Teknolojik alanlardaki gelişme kelimelerin Türkçe seçilmesini sağlar. Bu durum Türkçenin alanını genişletir. İletişim konusunda daha çok Türkçenin kullanıldığı alanlar oluşturularak Türkçemiz koruma altına alınmalıdır.
Türkçemizi korumak demek kültürümüzü korumak demektir. Kültürümüz ve dilimizi korumak demek milli birliğimizi korumak demektir.