1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

CAHİLLİK İLE SAVAŞ

                Toplumların yükselmesi veya düşmesi eğitimde yaptıkları atılımlar ile paralel oranda gider. Bu yüzden gelişmiş toplumlar eğitimde daima ileride olmuştur.

                Osmanlı devleti döneminde halkın okuryazarlık oranı çok düşüktü. Bu durum ticaretten, eğitime , dış politikadan, halkın sağlına kadar her yeri olumsuz etkilemiştir. Doktorların yabancı uyruklu olduğu hastaneler, yabancı devletlerin açmış olduğu okullar toplumun eğitimsiz ve cahil bırakılmasından kaynaklanmıştır.

                Toplumun komple cahil bırakılması sömürülmenin yolunu açmıştır. Afrika’daki ülkeler, halklar sömürülmek uğruna cahil bırakılmıştır. Bu cahillik neden ile haklarını savunamamış, yeraltı  zenginliklerini Avrupalı ülkelere kaptırmıştır.

                Savaşlar belli bir süre içinde yapılır ve sonuçlanır. Bu sonuçlara göre yeni yollar ve kararlar alınır. Cahillik ise kişi tarafından veya toplum tarafından farkına varılmazsa durum daha ağır sonuçlar doğurur. Ömür boyu başkalarına hizmet eder fakat bununun bilincinde olmaz. Hakları daima yenir fakat bununla mücadele için yol yordam bilmez.

                Kısacası cahillik kişilerin ömür boyu tutsak , ezik ve kendini savunamayan kişiler olmasına neden olur.

                Türk toplumunun cahillikten kurtulması Mustafa Kemal ATATÜRK  ve arkadaşlarının bilinçli yaklaşımları ile gerçekleşmiştir.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...