1 görüntülenme
Sosyal Bilgiler kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

MİLLİ BİRLİK  

Milli birlik aynı zamanda birlikte yan yana kalmak isteyen insanların oluşturduğu birliktir. Bu kişilerin milli birlik algılayışını oluşturan temel unsurlar ise:

Vatan kavramına sahip olmaları: Aynı topraklarda birlikte yaşamak konusunda kararlı olmaları

Dil değerlerine sahip olmak, milli algılayışın gelişmesinin temelini  dil oluşturur. Aynı dil üzerinde anlaşmayı başaran gruplar birlikte kalma konusunda daha güçlü nedenlere sahip olur.

Tarih algılayışına sahip olmak, aynı tarihi değerleri ve yaşantıları kabullenerek bunların üzerine kurulan yeni kültürel durumlar birlik olma algılayışını kolaylaştırır.

Devlet algılayışının ortak olması, yaşadıkları toplumun düzeninin sağlanması için aynı kurallara tabi olmayı kabul etmek ve bu konuda çalışmak milli birlik algılayışının temelini oluşturur.

Örf ve adetlerin kabulü ve uygulanması,  toplumsal bütünlük içinde kabul görmüş olan örf ve adetler birlik olmak için kişiler arasında istek uyandırır.

Din inancındaki ortaklık, algılayışı ne kadar yüksek ise birlikte kalmak ve hareket etmek kolaylaşmaktadır.

Kültürel değerlerin varlığı ve bunun kabullenişini aynı duyguları paylaşmayı bu da birlik olma konusunu kolaylaştırmaktadır.

İstiklal Marşı, Bayrak, Flama, Sancak gibi değerler birlik olma konusunda kişiler arasında etkileşimi kuvvetlendirmektedir.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...