1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(7.6k puan) tarafından cevaplandı

AHİRETİN TARLASI

                Tarlada ürün elde edebilmemiz için önce tarlayı sürmemiz sonrasında tohum ekmeliyiz. Daha sonra gübrelenmesi, zararlılarla mücadele gibi birçok çalışmalar yapmak gereklidir.

                Ahirete yönelik çalışmaları tarlada yapılan çalışmalara benzetilmesi yerinde bir durumdur. Çünkü tarlaya ne kadar çaba harcamışsak Ahiret içinde çabalamamız gerektiğini ortaya koymaktadır. Yaptığımız her türlü iyilik ahiret için  tarlanın sürülmesidir. Allah’ın emirlerini yerine getirmek tohumları ekmek olmalıdır.  Zararlılarla mücadele ahiret için zararlı olan her şeyden uzak kalmak anlamına gelmektedir. Ekinin büyümesi için doğanın yardım etmesini beklemek başkalarının hayır dualarını almak ile aynı anlamda olmalı.

                Kısaca söyleyecek olursak dünyadaki hayıtımızda yapacağımız her şey ahirette karşımıza çıkacaktır. İyiliklerimiz, olumlu her türlü davranışlarımız ahiretimizin güzel geçmesine yardım edebilir. Yapacağımız her türlü kötülük ve olumsuzluk ahiretimizin kötü olmasına neden olacaktır. Yani dünya tarlasında ekeceğimiz her ürün ahiritte karşımıza çıkacaktır.

                Ahiret için Allah’ın sevgisi için çabalamaktan vazgeçmemek gereklidir.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...